Delicatese din pește și multă voie bună, la Festivalul Borșului de Pește de la Crișan (galerie foto)
Publicat de Cristina Sîmbeteanu, 8 septembrie 2018, 11:33
Cea de-a șasea ediție a Festivalului Borșului de Pește al Deltei Dunării are loc, anul acesta, în perioada 7-9 septembrie, la Crișan.
Evenimentul este conceput ca unul de promovare a Deltei Dunării, prin natură și tradiții locale. În cadrul festivalului sunt organizate concursuri gastronomice care să scoată în evidență cele mai bune reţete tradiţionale, pregătite de echipe de bucătari ce reprezintă comunitățile participante la eveniment.
Concursurile se vor desfășura timp de trei zile, fiind împărțite pe două secțiuni:
- „Cea mai bună gastronomie deltaică”(plachie, saramură, proțap, etc.)
- „Cel mai bun borş de peşte”.
De asemenea, participanții la eveniment se pot bucura de folclorul local, interpretat de reprezentanți ai etniilor din Delta Dunării.
La eveniment sunt așteptați peste 6.000 de turiști, alături de localnici. Printre invitați se numără reprezentanți ai instituțiilor publice centrale, județene și locale, precum și reprezentanți ai unor organizații nonguvernamentale și mass-media.
Transportul va fi asigurat cu ajutorul cursei speciale Pasager NAVROM, ce are capacitatea de 300 de locuri. Îmbarcările se vor face sâmbătă, 8 septembrie, și duminică, 9 septembrie, de la ora 8.00. Sosirea la Crișan va fi la ora 10.00, iar îmbarcarea pentru retur se va face, de la Crișan, la ora 17.00.
Evenimentul este organizat de Asociația Națională pentru Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC) filiala Tulcea, în colaborare cu Primăria Comunei Crișan, în parteneriat cu o agenție de turism pe apă și cu susținerea Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării (AMDTDD).