Anatolian Food Festival: Bucătăria și tradițiile Turciei, mai aproape de constănțeni și de turiștii veniți pe litoral
Publicat de Arantxa Catană, 27 iulie 2018, 19:26
Constănțenii și turiștii veniți pe litoral sunt așteptați, în perioada 27-29 iulie, la Pavilionul Expozițional din Constanța unde are loc Anatolian Food Festival sau Festivalul Turcesc după cum a fost denumit în anii anteriori.
Pe parcusul celor trei zile, Anatolian Food Festival se desfășură între orele 10.00 şi 22.00 şi aduce în centrul atenţiei atât meşteşugurile, dansurile şi cântecele Anatoliei, cât şi renumita bucătărie turcească, ilustrată printr-o expoziţie culinară care cuprinde în jur de 40 de standuri cu bunătăţi de toate felurile: tantuni, șuberek, plăcinte gözleme, kebab, baklava, rahat turcesc, kadaif. Cafeaua, ceaiul turcesc, șerbetul Hürrem și limonada otomană vor fi și ele preparate tradițional, cu ingrediente și metode specifice bucătăriei Anatoliei.
Evenimentul cuprinde, pe lângă comercializarea preparatelor culinare tradiţionale, şi o serie de ateliere de creaţie artistică specifică culturii Imperiului Otoman. Vizitatorii sunt invitaţi să înveţe secretele artelor orientale în cadrul atelierelor: de caligrafie, de ebru (renumita artă turcească care presupune pictatul pe apă, apoi marmorarea hârtiei), arta decorării cu henna.
Pentru copii, evenimentul promite activități distractive și creative: face-painting, ebru, spectacole și concerte pentru copii.
Programul artistic al festivalului cuprinde concerte susţinute de formaţii locale de muzică vocal-instrumentală, spectacole de dans tradițional, dar şi dansul dervișului rotitor preluat din sufism.
Intrarea la eveniment este liberă.