Ideile unor oameni de afaceri ar putea schimba în bine Constanța în următorii 100 de ani

Publicat de Arantxa Catană, 7 iunie 2018, 15:56
Impozitarea diferențiată a salariilor în funcție de mărime, voucherele de sănătate pentru pensionari, „adoptarea“ unor start-up-uri de către companiile mai mari sau școli de calitate – acestea sunt câteva dintre ideile care ar putea schimba în bine Constanța în următorii 100 de ani. Aceste idei provin de la oameni de afaceri locali, care au participat, joi, la conferința „România 100 ani de business. Cum trecem de la idee la business. 100 de idei să creştem”, organizată la un hotel din Mamaia.
Cristian Hostiuc, reprezentantul organizatorilor și moderator al evenimentului ne-a menționat câteva dintre cele mai interesante idei prezentate.
„Domnul Bucovală a venit cu următoarea idee: impozitul pe salariu să scadă proporțional cu cât salariul este mai mare. Dacă o companie plătește un salariu de 1.000 de euro net, în mână, cuiva, impozitul să fie de 20%. Dacă el plătește 600 de euro, impozitul să fie de 30%. Și mi se pare o idee destul de bună, nu știu cât poate să câștige teren având în vedere că noi nu avem resurse bugetare extrem de ridicate. De asemenea, o altă idee care nu neapărat este nouă, dar cred că poate fi aplicată, respectiv voucherele de sănătate. Fiecare român (n.r. pensionar, în opinia inițiatorului) să primească anual un voucher de sănătate într-un anumit cuantum valoric pe care să-l folosească într-o stațiune, într-un centru nou creat balneo-climateric, aici, în Constanța“, a precizat Cristian Hostiuc.
Cele 100 idei adunate în cadrul acestor conferințe itinerante prin marile orașe ale țării vor fi testamentul lăsat de business-ul românesc pentru cei ce vor fi de acum peste 100 ani.
Dintre temele abordate în cadrul conferinței mai amintim:
– Cum facem ca România să recupereze decalajul economic şi de dezvoltare întâi faţă de ţările comuniste, Polonia sau Cehia şi să ne apropie mai multe de media Uniunii Europene.
– Cum facem ca România să trăiască mai puţine extreme şi să îşi dezvolte mult mai mult o clasă de mijloc şi o clasă de antreprenori care să ajungă pilonul de bază în business şi în societate?
– Cum facem ca ideile fiecărui român care vrea să devină antreprenor să se transforme într-un business?
– Cum facem ca România să aibă mulţi mai mulţi antreprenori şi mult mai multe companii antreprenoare care să asigure o creştere mai rapidă a economiei?
Redactor: Monica Cruceanu Comșa