Copiii cu nevoi speciale mai au de așteptat până va fi omologată delfinoterapia la Constanța
Publicat de Arantxa Catană, 4 iunie 2018, 17:47
Delfinoterapia sau terapia cu animale mai are de aşteptat pentru a fi omologată în Constanţa, a declarant, luni, la Radio Constanța directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, Adrian Bîlbă.
Primul asemenea psiholog încadrat pe post de dresor de animale există deja la Delfinariu, dar nu este încă acreditat, lucru care ar mai putea dura aproximativ un an.
„Este primul psiholog încadrat pe post de dresor – de antrenor pentru animale – nu avem un loc de psiholog sau psihoterapeut. Acesta face cursuri de delfinoterapie cu Norbert Trompisch, cu un psihoterapeut care este și formator în acest domeniu. Încă nu este acreditat. Va mai dura un an, poate un an și jumătate, până când va fi complet acreditat pentru această activitate”, a declarat pentru Radio Constanța Adrian Bîlbă.
Iată ce poate face delfinoterapia pentru copiii cu nevoi speciale.
„Terapia asociată cu animale sau asistată de acestea este o terapie modernă prin care se folosește relația om-animal și interesul copilului – în special pentru copii se face față de animalele respective pentru a capta atenția și colaborarea în cadrul sesiunilor de psihoterapie. Psihoterapeutul folosește animalul ca ajutor, atât pentru atragerea atenției, cât și pentru realizarea propriu-zisă a terapiei”, a completat directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii.
Delfinoterapia este folosită cu succes în tratarea copiilor cu autism nonverbal şi în afecţiunile motorii şi psihice, a precizat dr. Adrian Bîlbă.