Sulina, un tărâm al contrastelor care atrage tot mai mulți turiști în căutarea unei oaze de liniște
Publicat de Cristina Sîmbeteanu, 26 mai 2018, 16:25
Sulina, ținut al contrastelor cu o faleză modernă, cu Palatul Comisiei Europene a Dunării și clădiri cu arhitectură deosebită, construite cu mulți ani în urmă, lăsate în paragină sau cu Cimitirul maritim și Farul vechi, astăzi muzeu, este un loc liniștit, preferat de mulți turiști.
Gabriela Lipciuc a venit din București, a patra oară în Deltă, cu cei doi copii pentru relaxare, înainte de examene, să facă plajă și să se bucure împreună de atmosfera liniștită a celui mai sud-estic oraș, Sulina.
„Am venit câteva zile înainte de examenele fetiței și ale băiatului, de sfârșit de clasa a VI-a și a VIII-a. Excursia cu barca și plaja l-au încântat extrem pe cel mic, spunând că aici este o atmosferă oceanică. A fost atras și de toate păsările și animalele din Deltă, ca orice copil, a și înotat, apa este bună ca temperatură și avem la dispoziție destul spațiu pe plajă, încât să ne păstrăm individualitatea și să găsim un pic din ceea ce ne dorim ca să ne liniștim“, spune turista venită la relaxare din tumultul Capitalei.
Bucureșteanca spune că precedentele sale escapade în Deltă căutarea unei destinații turistice pentru o reală relaxare a optat pentru Sfântu Gheorghe.
„Data trecută am fost în Sfântul Gheorghe, mi s-a părut că este prea puțin popularizată această zonă. În Sulina îmi place felul în care cei trei mii și ceva de localnici încearcă, în ciuda dificultăților economice, atmosfera tradițională și în același timp istoria. Am vizitat și Cimitirul vechi, care este unic în Europa, apreciez foarte mult că întrețin și Farul vechi, cu obiectele muzeale și grădina din jurul său, muzeul este foarte bine organizat, muzeografa este foarte dispusă să explice. Astfel, mi-am amintit să le spun copiilor de legătura dintre Jean Bart și Ion Creangă, faptul că a fost ajutat și inspirat în munca lui literară de către Ion Creangă. Am ajuns la muzeu, după ce am vizitat cimitirul cosmopolit, din dorința de a afla istoria naționalităților care au ajuns să conviețuiască și să moară aici, nu doar să fie în trecere”, menționează Gabriela Lipciuc.
Redactor: Carmen SECUIU
- Dialogul dintre turista din București și reporterul Radio Constanța Carmen Secuiu poate fi ascultat aici: