CONSTANȚA: Conferința Internațională SEA-CONF 2018, la Academia Navală Mircea cel Bătrân
Publicat de Arantxa Catană, 18 mai 2018, 15:47
În perioada 18-19 mai, Academia Navală „Mircea cel Bătrân” instituţie de educaţie şi cercetare ştiinţifică maritimă recunoscută la nivel european, organizează cea de-a IV-a ediție a Conferinţei Ştiinţifice Internaţionale SEA-CONF 2018.
La ediţia din acest an participă cadre didactice universitare şi cercetători militari şi civili din țări precum Algeria, Bulgaria, Cipru, Emiratele Arabe Unite, Grecia, Polonia, Portugalia, România, Turcia, Ucraina și Statele Unite ale Americii.
Conferinţa are drept scop facilitarea schimbului de idei, expunerea rezultatelor activităţii de cercetare şi a realizărilor tehnice din domeniul maritim, precum şi analizării strategiilor viitoare de dezvoltare.
Cei 115 participanți din 21 universități din țară, 18 universități din străinătate și instituții de ceretare vor susține un număr de 161 de lucrări ştiinţifice în cadrul a patru secțiuni: „Inginerie electrică, automatică și știința calculatoarelor”, „Științe fundamentale, științe militare, științe sociale și limbi străine”, „Inginerie mecanică”, „Transport și management”.
„Suntem privilegiaţi de a avea cercetători, cadre didactice care au trimis lucrări din 12 ţări. Cu această ocazie vom avea oportunitatea să schimbăm idei, să învăţăm unii de la alţii, să aflăm ultimele noutăţi tehnico ştiinţifice sau din domeniul socio-uman, rezultate ale cercetărilor care pot fi aplicate, apoi transferate tehnologic într-o pregătire mai bună, într-o economie mai bună şi în final pentru o societate mai bună”, a declarat Octavian Tărăbuţă, comandantul Academiei Navale „Mircea cel Batran”.
Importanţa acestei sesiuni ştiinţifice, în Constanţa, este unanim apreciată, de aceea este un număr foarte mare de cercetători, ceea ce demonstrează că Academia Navală Mircea cel Bătrân reprezintă un pol al cunoaşterii maritime, local şi național, a completat comandantul unității de învățământ.
„Ne mândrim cu lucrările colegilor noştrii din domeniul navigaţiei, comunicaţiilor maritime, din domeniul , la modă acum, vehicolelor autonome, de suprafaţă şi subacvatice. Sistemele moderne de propulsie, care protejează mediul, sunt iarăşi o temă foarte dezbătută în plan mondial. Putem spune că suntem în pas cu dezvoltarea ştiinţifică mondială şi împărtăşim şi noi aceleaşi rezultate cu colegii noştrii din lume. Noi suntem un pol ştiinţific care vom aplica rezultatele tuturor cercetărilor în transferarea lor în tehnologie şi în societate”, a completat Octavian Tărăbuţă.
Redactor: Aurelia Mierluș