Ministerul Educației recrutează profesori pentru un proiect pilot pe bani europeni. Dascălii pot câștiga până la 4.000 de lei pe lună!

Publicat de Cristina Sîmbeteanu, 12 mai 2018, 15:41
Pe lângă salariul de profesor, dascălii pot câştiga până la 4.000 de lei lunar, dacă aleg să se implice în proiectul CRED, de formare a 55.000 de cadre didactice, informează portalinvatamant.ro.
Proiectul vine la pachet cu o serie de așteptări foarte mari: mai exact, îți propune să aducă schimbări în sistemul educaţional românesc şi să reformeze modul de predare al profesorilor.
Finanțarea este de aproape 200 de milioane de lei, bani europeni, şi are ca prioritate pregătirea profesorilor tineri nou intraţi în sistem. De menționat este și că, datorită bugetului semnificativ, CRED este cel mai important proiect pe care Ministerul Educaţiei îl desfăşoară în mod curent.
Principalul obiectiv este pregătirea profesorilor pentru a preda prin metode moderne, care să pună accent pe dezvoltarea competentelor cheie ale elevului, pe înţelegere, nu pe memorarea informaţiilor.
Vor fi puse la dispoziţia profesorilor peste 7.000 de noi materiale didactice interactive. De asemenea, programul urmăreşte predarea interdisciplinară.
„Poţi face o lecţie de matematică în învăţământul primar, ducând copiii în piaţă şi văzând că dacă se pun în balanţă un kilogram de mere şi un kilogram de prune, chiar dacă balanţa este în echilibru, numărul prunelor este mai mare decât cel al merelor. pornind de la asta, apare întrebarea, dar oare unde cresc aceste fructe?”, spune Merima Petrovici, managerul proiectului CRED, potrivit portalinvatamant.ro.
În vara acestui an, Ministerul va face un apel către experţii în educaţie: 60 de profesori cu experienţă în formarea cadrelor didactice vor deveni „formatori de formatori“, adică liderii acestui proiect.
Ei vor pregăti 900 de alţi profesori, care vor deveni, la rândul lor, formatori. Pentru 4 ore pe zi, un expert ar putea ajunge să câştige până la 4000 de lei net pe lună.
În 4 ani, ministerul va trebui să pregătească, în cascadă, 55.000 de dascăli, prioritate având profesorii tineri.
În prezent, echipa are doar 15 oameni, cu toţii, funcţionari publici. Lor ar urma să li se alăture 160 de angajaţi: experţi în educaţie, comunicare sau IT. Deocamdată, însă, angajările sunt blocate pentru că Guvernul nu a definitivat cadrul legislativ.