Destinații de turism ecumenic în Dobrogea: Mănăstirea Sf. Serafim de Sarov

Publicat de Cristina Sîmbeteanu, 30 aprilie 2018, 17:07
După Monumentul Tropaeum Traiani și cetatea Adamclisi, la 5 kilometri distanță de Comuna Ion Corvin și la 10 km de Mănăstirea Sfântului Andrei, peștera și izvorul cu apa căruia erau creştinați cei ce doreau să urmeze cuvântul lui Hristos și de Fântâna lui Mihai Eminescu, loc propice pentru grătare, din pădurea Migilet, se află Schitul Sfântului Serafim de Sarov.
De altfel, pe oricare dintre principalele trasee dobrogene ai apuca, întâlnești mărturii de viață creștină, lăcașuri sfinte, schituri și mănăstiri vechi dar și noi, care revigorează viața monahală începută cu aproape 2000 de ani în urmă pe aceste meleaguri.
În acest loc de liniștire sufletească, biserica ce poartă hramul Sfântului Serafim de Sarov realizată din bușteni a fost dezasamblată și transportată cu TIR-ul din Bucovina.
Părintele stareț, Atanasie Gogoneață: „Este o mănăstire mai retrasă, dar cei care doresc pot găsi în această zonă a Dobrogei o clipă de liniște unde să se reculeagă. Îi așteptăm cu tot dragul, cu o vorbă bună sau o cană de apă rece. Din această primăvară, după 9 ani de când a fost pusă piatra de temelie, mănăstirea are și apă, tocmai de la 180 de metri adâncime. Îi așteptăm cu toată bucuria, așa cum Sfântul îi întâmpina pe toți cei care îi treceau pragul chiliei din pădure, unde primea mii de pelerini, cu o închinăciune și îi numea pe toți „bucuria mea”. Oferea tuturor mângâiere și povață și chiar și acum cine îi cere ajutorul Sfântului Serafim, nu îl trece cu vederea și ascultă rugăciunea fiecăruia“.
Redactor: Carmen SECUIU