Spectacolul „Hamlet“, premiat la Olimpiada Națională de Actorie, inaugurează scena Centrului pentru Tineret „Jean Constantin“
Publicat de Cristina Sîmbeteanu, 20 aprilie 2018, 11:39
Câștigătoarea premiului I, la Olimpiada Națională de Arta Actorului, la proba individual- constănțeanca originară din Republica Moldova, Nicoleta Zghibarță, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național de Arte”Regina Maria” ne vorbește despre performanța și talentul ei. Ea și colegii săi vor juca sâmbătă, de la ora 13:00, piesa „Hamlet“ de William Shakespeare pe scena nou inauguratului Centru Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“ din Constanța.
- Redactor: Silvia PASCALE
Nicoleta Zghibarță este câștigătoarea premiului I la secțiunea individual în cadrul Olimpiadei Naționale Arta Actorului desfășurată la Constanța, la începtul lunii aprilie. Este elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național de Arte „Regina Maria” și știe că teatrul face parte din ființa sa.
„Scena este teoretic și practic totul pentru mine, atunci când urc pe scenă nici nu mai simt, vreau să fac tot, ca tot ce simt eu să simtă și cei din public. Premiul I la Olimpiada Națională a fost pentru mine și este unul dintre cele mai neașteptate premii, pot să spun că este începutul meu aici, să iau acest premiu mare!“, afirmă Nicoleta Zghibarță.
Dar basarabeanca Nicoleta Zghibarță a jucat, alături de colegii săi și în piesa „Hamlet“, spectacol care a fost răsplătit cu premiul special al publicului, în cadrul aceleiași Olimpiade Naționale a Artei Actorului. Elevul Roberto Florian Savu face parte din distribuție.
„Vibe-ul publicului, aplauzele de la sfârșit, este cel mai frumos moment când intru pe scenă, uneori am impresia că uit textul, apoi mi-l aduc aminte și în timp ce îmi zic textul simt cum îmi bate inima din ce în ce mai tare. Nu există ceva asemănător cu emoția aceea. Te încarci cu energie și trebuie să o dai pe scenă și apoi, la final, o iei la loc de la public“, spune Roberto Florian Savu.
„Contribuția mea este una care este în spatele scenelor, în sensul că sunt partea aceea mică dintr-o piramidă, sunt muncitorul care muncește la piramidă. Mie tot timpul mi-a plăcut să fiu în spatele reflectoarelor și să contribui cu lucrurile tehnice“, a completat Alexandru Siclitaru, adolescentul care a semnat regia tehnică.
Sâmbătă, de la ora 13:00, tocmai acest spectacol, „Hamlet“ va fi primul care se va juca pe scena Centrului pentru Tineret „Jean Constantin“ proaspăt inaugurat. Despre valoarea piesei la public ne vorbește profesorul coordonator, artista Dana Enache.
„Este foarte bine că acest centru deschide porțile cu acest spectacol. Nu se joacă orice, este «Hamlet», este un spectacol care a ridicat în picioare o sală întreagă“, afirmă prof.univ.dr. Dana Enache.
Intrarea la spectacol este liberă, așa că toți cei care vor să-i vadă pe adolescenții premiați sunt așteptați în sala cea nouă cu 750 de locuri disponibile.