Solul Dobrogei, extrem de prielnic pentru culturile de cătină
Publicat de Cristina Sîmbeteanu, 10 aprilie 2018, 16:56 / actualizat: 11 aprilie 2018, 7:50
În urmă cu 15 ani, constănțeanul Nicolae Bratosin a decis să investească toate economiile de o viață într-o plantație de cătină, după ce a descoperit beneficiile fructelor acrișoare.
Pasiunea s-a transformat într-o afacere, iar acum deține o fabrică de prelucrare și opt hectare de cultură bio, în comuna Tortoman, lângă Medgidia, iar de muncă este tot timpul.
Nicolae Bratosin spune că sucul natural de cătină conţine vitamina C naturală, de zece ori mai multă vitamina C decât citricele, întăreşte sistemul imunitar, este anticancerigen, cicatrizant şi mai are multe proprietăți, dar cine dorește să se trateze cu cătină este bine să consulte un medic pentru a afla cantitățile necesare.
„Cătina de cultură este indicată pentru sucuri pentru că gustul nu este așa de acru. Cea care crește spontan de-a lungul Dunării și în Deltă poarte fi folosită în industria farmaceutică. Noi prelucrăm sucul prin presare la rece. Nu se conservă și nici nu se pasteurizează. Sucul natural de cătină conţine vitamina C naturală, întăreşte sistemul imunitar, este un vitaminizant foarte puternic”, spune Nicolae Bratosin.
- Ascultați un interviu realizat de Carmen SECUIU: