Vreți să oferiți cadou un cățel sau o pisică? Iată câteva sfaturi de care trebuie să țineți cont!
Publicat de Cristina Sîmbeteanu, 7 aprilie 2018, 16:19
Cățeii și pisicile pot fi cadouri pentru iubitorii de animale chiar și de Paști. Totuși este necesar să țineți cont de câteva aspecte, ne sfătuiește medicul veterinar Roxana Cristina.
Un animal poate fi un cadou ideal pentru cei care le îndrăgesc. Dacă vă gândiți să oferiți un cățel sau pisică trebuie să aveți în vedere mai multe lucruri:
„În primul rând, când facem un cadou viu, respectiv un animal de companie, fie că este de talie mică sau de talie mare trebuie să ne asigurăm că persoana care va primi acest cadou și-l dorește cu adevărat. Nu în ultimul rând, în momentul când alegem să facem un astfel de cadou trebuie să luăm în considerare toate aspectele legate de creșterea și îngrijirea a animalului respectiv. Dacă vorbim de un copil care are responsabilități mai mici sau o persoană adultă, dacă este activă sau o persoană mai pasivă… Toate acestea concură în alegerea unui companion potrivit. Un câine de talie mare este potrivit pentru cei ce au curte, în timp ce un câine de talie mică este potrivit pentru persoanele ce locuiesc la apartament. O pisică este mai potrivită decât un câine pentru o persoană statică sau cu un program mai încărcat și care nu are posibilitatea să scoată la plimbare patrupedul“, ne sfătuiește veterinarul Roxana Cristina.
Pentru copii se recomandă a se face cadou animale ce implică o responsabilitate mult mai mică, de exemplu un hamster, un porcușor de Guineea sau, de ce nu, un peștișor. Dacă alegem să facem cadou unui copil un animal de companie, trebuie să avem înainte o discuție cu părinții săi cărora să le spunem tot ceea ce implică îngrijirea respectivului animal și să luăm acordul acestora.
Fie că alegem să facem cadou cuiva un câine sau o pisică trebuie să avem în vedere și temperamentul specific rasei pe care o alegem. Spre exemplu, un chihuahua sau un bichon va tinde să fie mai liniști, în timp ce un beagle va necesita un program mult mai alert, iar persoana care îl va deține ca și animal de companie să fie o persoană cu multă energie, dispusă să și-o consume cu patrupedul, a mai subliniat medicul Roxana Cristina.
Redactor: Adrian BĂNCILĂ