CONSTANȚA: Carnea de miel, ouăle sau peştele, mai atent controlate de inspectorii DSV în perioada Sărbătorilor Pascale
Publicat de Arantxa Catană, 3 aprilie 2018, 19:08 / actualizat: 4 aprilie 2018, 8:04
Carnea de miel, ouăle, peştele şi produsele din lapte sunt mai atent controlate în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale.
Până pe 7 aprilie, toate unităţile alimentare, precum şi cele de producere, de transport sau depozitare a produselor sunt monitorizate de către Direcţia Sanitară Veterinară Constanţa.
Până în prezent nu s-au înregistrat mai multe nereguli decât în anii precedenţi, spune inspectorul Cristina Linte.
„Nu mi s-a părut să fie mai multe nereguli decât în alți ani. Operatorii economici conștientizează riscul la care se expun produsele comercializate și se aprovizionează numai din surse înregistrate saitar-veterinar. Cartenea de miel ar trebui să arate astfel: organoleptic, să corespundă standardelor de specie – proaspătă, culoarea specifică este un roșu-roz. Peștele, tot așa, organoleptic – branhiile de culoare roșie, ochii nu sunt în orbită, suprafața peștelui nelucioasă, nelipicioasă”, a precizat inspectorul Cristina Linte.
Cei care găsesc nereguli în magazine sau pieţe au la dispoziţie un număr de telefon, la care pot face sesizări.
„Consumatorii pot sesiza orice aspect privind nereguli în domeniul siguranței alimentelor la numărul de telefon pus la dispoziție de către instituția Direcţia Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanţa 0786.577.007. Oamenii care fac sesizările trebuie să își decline identitatea ca să putem da curs soluționării unei sesizări conform ordonanței de soluționare a petițiilor”, a mai precizat Cristina Linte.