Zona Mamaia Nord – Năvodari, staţiune turistică: Avantaje pentru localnici și turiști
Publicat de Arantxa Catană, 16 martie 2018, 20:28
Zona Mamaia Nord – Năvodari a obţinut statutul de staţiune turistică de interes naţional, printr-o hotărâre de Guvern.
Acest fapt va permite accesarea de finanţări nerambursabile pentru investiţii în turism şi în infrastructura oraşului, a anunţat primarul Florin Chelaru, vineri, la Radio Constanța.
„Vom crea o asociație turistică la malul mării, iar ea va avea rolul de a coordona dezvoltarea întregii zone: asfaltare, apă pluvială pe tot ce înseamnă zona de litoral, în dezvoltarea și introducerea apei și canalizării pe zona de Mamaia Sat. Vreau să dau drumul la Aqua Park, tot pentru dezvoltarea zonei. Cel puțin până la aceste moment, nu a venit nimeni la licitație pentru construirea Aqua Park-ului. Sumele pentru necesare pentru construirea Aqua Park-ului nu se mai încadrează în noua configurație din punct de vedere al salariilor”, a precizat edilul Florin Chelaru.
Una dintre problemele majore cu care se confruntă locuitorii oraşului Năvodari este infrastructura, iar cele două poduri, care se află în reparaţii, mai au până vor fi gata.
„Noi la finalul acestui an trebuie să finalizăm primul pod. Al doilea pod, cel peste ecluză, este un priect pe care l-am pus pe Programul Național de Dezvoltare, privind lărgirea de la două la trei benzi. Probabil începând cu acest sezon să putem să mutăm benzile, astfel încât să avem o fluiditate atât la intrare în stațiune, cât și la ieșire din stațiune. Mai am puțin și voi semna și finanțarea pentru acest al doilea pod”, a mai menționat primarul.
Zona din oraş care a obţinut statutul cu denumirea „Staţiunea Mamaia Nord – Năvodari” este delimitată, în partea de nord – de podul de peste canal, spre sud – de staţiunea Mamaia, la vest – de Lacul Siutghiol, iar înspre est – de Marea Neagră.
Totodată, au primit statut de staţiuni turistice de interes naţional şi localitatea Borşa din judeţul Maramureş, localitatea Dâmbovicioara din Argeş şi zona Peştera-Padina din judeţul Dâmboviţa.
Până în acest moment, în România erau atestate 43 de staţiuni turistice de interes naţional şi 57 staţiuni de interes local.