CONSTANȚA: Trotuarele şi aleile dintre blocuri se repară la comandă
Publicat de Cristina Sîmbeteanu, 10 noiembrie 2017, 17:42
Imaginea părinţilor care merg pe stradă, printre maşini, cu copiii în cărucior, nu mai miră pe nimeni, în Constanţa. Chiar astăzi, în ziua publicării acestui material, reporterii Radio Constanţa au surprins o bătrână, cu grave probleme locomotorii, care se târa, ajutată de un cadru special, pe strada Chiliei, tot pe lângă autovehiculele care treceau în vitează. În ambele cazuri, motivul este acelaşi: trotuarele adesea impracticabile ale oraşului.
Fostul primar al municipiului Constanţa a dat o lovitură de imagine la începutul primului mandat, când toate străzile oraşului au fost asfaltate. Totuşi, treaba fusese făcută doar pe jumătate, pentru că trotuarele rămăseseră în aceeaşi stare deplorabilă. Însă, nimeni nu a stat, atunci, să caute calul de dar la dinţi, pentru că cei mai mulţi constănţeni văzuseră asfalt neted, fără gropi, doar la televizor.
Însă, de ceva vreme, ici şi colo, este reparată câte o porţiune de trotuar sau câte o alee dintre blocuri. Directorul Confort Urban, Andrei Florin, spune că nu se poate anticipa cât va dura până ce tot oraşul va fi accesibil şi pietonilor care nu au bocanci de alpinist, pentru că o parte a graficului de lucrări este impusă chiar de cetăţeni:
„Nu putem anticipa în cât timp se vor reabilita toate trotuarele, pentru că se lucrează în funcţie de reclamaţiile primite de la cetăţeni, în funcţie de verificările pe zonă ale inspectorilor Confort Urban şi ai Primăriei. Se face o prioritizare, în funcţie de cât de deteriorate sunt aceste trotuare şi, în urma instrucţiunilor primite de la Primărie, se trece la repararea lor. Practic, se lucrează în continuu“, explică Andrei Florin.
Anul trecut au fost refăcuţi 44 de mii de metri pătraţi de trotuar, iar pentru 2017, se crede că acest nivel va fi depăşit considerabil.
Obişnuiţi să primim sesizări legate de inerţia autorităţilor, în general, am insistat cu o întrebare: reclamaţiile de la cetăţeni chiar sunt luate în seamă?
„Bineînţeles! Chiar sunt luate în considerare! Şi se vede şi în oraş: foarte multe zone s-au refăcut, zone care erau foarte deteriorate. Inclusiv alei dintre blocuri, care fac parte tot din traficul pietonal. Aceste reclamaţii se pot depune la Primăria Municipiului Constanţa şi la Confort Urban. Ele se analizează, se verifică în teren şi se trece la execuţie, dacă este cazul“, a dat asigurări reprezentantul firmei Confort Urban.
Şi vă sfătuim să verificaţi aceste promisiuni! Nu uitaţi că există, pentru asta, şi o aplicaţie pentru dispozitive mobile, denumităSesizări Constanţa , lansată de Primăria oraşului.
Un material realizat de Bogdan COMȘA