CONSTANȚA: Secretarul de stat Maria Magdalena Grigore – Spitalul Port ar putea trece în administrarea CN APMC
Publicat de Arantxa Catană, 5 octombrie 2017, 17:31
Filiala ALDE Constanța a organizat, joi, o conferință de presă unde au participat secretarul de Stat în Ministerul Transporturilor Maria Magdalena Grigore, dar și vicepresedintele Consiliului Județean Constanța, Daniel Learciu. Principal temă care a fost supusă dezbaterii a fost cea a implicării ALDE în dezvoltarea regională și cea națională.
Vicepreședintele filialei Constanța, Daniel Learciu, a declarat că s-au stabilit candidații pentru alegerile din 5 noiembrie din localitățile Mereni și Bărăganu – mai exact, doi candidate pentru funcțiile de primar și un candidat pentru consiliul local Mereni.
Însă acesta nu a făcut publice numele candidaților pentru că, spune el, aceștia nu au fost încăț validați de către coducerea centrală.
În cadrul conferinței, Daniel Learciu a mai precizat că trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat nu este sigură, „se mai discută”.
În calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean, așteaptă, luni – 9 octombrie, un raport, de la membrii Consiliului de Administrație ai Spitalului Județean, cu privire la deficienșele din această instituție. Deși a fost lansată oferta pentru construirea unui spital oncologic, nimeni nu s-a prezentat, spune acesta. Pentru rezolvarea problemei bolnavilor de cancer aflați în faza finală, care nu mai beneficiază de serviciile Casei Soarelui, se are în vedere amenajarea etajului 9 de la Spitalul Județean, a completat Daniel Learciu.
Prezentă la Constanța, membra ALDE, Maria Magdalena Grigore – Secretar de Stat în Ministerul Transporturilor – a declarat că ministerul are în vedere o posibilă tranferare a Spitalului Port în administrarea CNAPMC. Aceasta a mai declarat că în prezent exită un mesaj politic clar pentru partea bulgară de a respecta prevederile Convenției de la Belgrad, cu privire la responsabilitățile față de navigația pe Dunăre. Maria Magdalena Grigore a mai precizat faptul că s-a propus părții bulgare amendarea convenției astfel încât să se poată interveni, în cazuri de necesitate și pe partea de Dunăre a Bulgariei, dar și invers.