TULCEA: 15 de tone de pește pentru 15.000 de spectatori. Gurmanzii sunt așteptați la un regal culinar
Publicat de Daniel Țăndăreanu, 5 septembrie 2017, 09:20
30 de bucătari pregătesc peste 15 de tone de pește pentru 15.000 de spectatori la Festivalul Borșului Pescăresc 2017 de la Jurilovca.
În total, vorbim despre 15 tone de pește și 50 de ceaune, spune primarul comunei Jurilovca, Eugen Ion.
Luni, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani și primarul comunei Jurilovca, Eugen Ion, au participat la conferința de presă care anunță deschiderea evenimentului devenit o adevărată tradiție locală la Jurilovca, Festivalul Borșului Pescăresc, care va avea loc pe 10 septembrie.
Evenimentul aduce la un loc oameni ai locului, dar și turiști veniți să se bucure de cele mai frumoase povești culinare ale acestor meleaguri.
‘Voi începe prin a îl felicita pe maestrul de ceremonii al acestui eveniment, primarul Eugen Ion, omul care a sfințit locul și care a știut să pună în valoare absolut toate frumusețile acestei comune. Este un om care își iubește comuna, care iubește oamenii care însuflețesc aceste meleaguri binecuvântate, este un om care aduce plus valoare fiecărui eveniment în care se implică’, a transmis vicepreședintele CJ Tulcea, Dumitru Mergeani.
Acest adevărat eveniment extrem de complex aduce, pe lângă o serie de demonstrații culinare cu specific pescăresc, excursii cu caiacele și cu alte ambarcațiuni pescărești în portul Jurilovca, ateliere interactive pentru copii (facepainting, false tatoo, origami, ateliere de noduri pescărești), activități ale cercetașilor marini, expoziție de fotografie, standuri de produse artizanale și preparate locale, dar și o expoziție de grafică, pictură și fotografie.
Festivalul se încheie cu o serie de spectacole inedite: urcă pe scenă Georgiana Chiriță, Radu Captari, Vali Boghean & Band, dar și Zdob și Zdub.
Sursa foto – Radu Niculescu