Polițiștii detașați pe litoral și-au încheiat misiunea în acest sezon estival
Publicat de Daniel Țăndăreanu, 3 septembrie 2017, 08:54
Față de sezonul estival anterior, infracțiunile de natură judiciară au scăzut cu 18%, furturile de pe plajă au scăzut cu 70%, iar cele din autoturisme au scăzut cu 22%. Poliția Română mulțumește tuturor turiștilor și cetățenilor aflați pe litoralul românesc pentru că au fost partneri în activitățile desfășurate pentru creșterea siguranței și prevenirea faptelor antisociale.
În perioada 1 iulie – 31 august a.c., pe lângă dispozitivul de siguranță publică asigurat de structurile teritoriale din județul Constanța, din dispoziția șefului Poliției Române, chestor principal de poliție Bogdan Despescu, două serii de 164 de polițiști din țară, de la formațiunile de ordine publică, investigații criminale și criminalistică, au fost detașați să acționeze pentru siguranța turiștilor aflați pe Litoral.
În acest sezon estival s-a înregistrat o creștere a numărului de turiști aflați pe Litoral, față de anii anteriori, dispozitivele de siguranţă publică şi patrulare fiind suplimentate pentru a se asigura o prezenţă activă în stradă şi o intervenţie eficientă la sesizările primite direct de la cetăţeni sau prin S.N.U.A.U. 112.
În urma activităților desfășurate de polițiști, în luna iulie a acestui an, infracțiunile de natură judiciară au scăzut cu 18%, față de perioada similară a anului trecut, înregistrându-se scăderi semnificative la furturile de pe plajă (-70%), din auto (-22%), precum și la cele din genți, buzunare sau poșete (-23%).
De la începutul sezonului estival 2017, I.G.P.R. a dispus măsuri suplimentare pe Autostrada Bucureşti – Constanţa, pentru prevenirea producerii unor accidente sau blocaje rutiere. Dispozitivele de poliţie rutieră au fost permanent adaptate valorilor de trafic, la sfârşitul de săptămână, fiind suplimentat numărul poliţiştilor rutieri.
În aceasă perioadă, au fost derulate mai multe campanii pentru informarea turiștilor cu privire la mijloacele de luptă antivictimală, la modul în care își pot proteja bunurile sau pot preveni furturile din camerele de cazare, din auto, de pe plajă, sau dispariția copiilor.
De asemenea, o atenţie deosebită a fost acordată şi taberelor şcolare existente în staţiunile de pe litoral, în cadrul cărora s-au derulat campanii de prevenire în rândul elevilor.
Poliția Română mulțumește tuturor turiștilor și cetățenilor aflați pe litoralul românesc pentru că au înțeles că o vacanță în siguranță este dată și de măsurile proprii de prevenire și pentru că au venit în sprijinul oamenilor legii prin conduita adoptată.