Măsurile luate de conducerea Spitalului Județean Constanța și OPC în privința firmei de catering

Publicat de Arantxa Catană, 31 august 2017, 15:06
Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța a discutat astăzi cu reprezentanții firmei de catering care asigură hrana pacienților internați la SCJU.
Astfel, în urma ședinței, s-a stabilit că pacienții SCJU nu au primit alimente din rândul celor găsite neconforme de către inspectorii CJPC.
„Aducem la cunoștința opiniei publice că făina de grâu nu este folosită în alimentația pacienților, biscuiții găsiți nu au fost serviți pacienților SCJU. Pentru aceștia se folosește alt tip de biscuiți. Gujoanele de pui servite pacienților erau în termen de valabilitate, deoarece au fost mai multe loturi cu termene diferite iar gemul pe care îl primesc pacienții este porționat și ambalat în cutii. În continuare se vor menține măsuri suplimentare de control asupra calității hranei iar asistentele dieteticiene din cadrul spitalului vor verifica zilnic preparatele care urmează să ajungă la pacienți. (din punct de vedere al termenului de valabilitate si din punct de vedere organoleptic: al mirosului, gustului, aspectului)”, se arată într-un comunicat transmis de conducerea spitalului.
Totodată, conducerea SCJU va solicita DSP Constanța să efectueze de urgență un control în cadrul unității de catering.
De asemenea, reprezentanții OPC Constanța au transmis 988,3 de kilograme de produse în valoare de 1.967 lei au fost interzise utilizării în prestarea de servicii și retrase din circuitul consumului uman. Inspectorii CJPC au aplicat firmei și o amendă în valoare de 15.000 lei.
Dintre produsele retrase de la consum amintim: 106 kg de gujoane de pui expirate din 19 august 2017, 414 kg de făină expirată din 23.05.2017, biscuiți expirați din 07.12.2016 și 381 kg din diferite legume la care s-a modificat starea termica-congelat în unitate.