LITORAL: Cazarea la negru are riscurile ei…

Publicat de Arantxa Catană, 13 iulie 2017, 15:40
Cazarea la particulari este un fenomen care înfloreşte nestingherit pe litoral, dar care, de cele mai multe ori, încalcă legea fiscală.
Iată ce riscuri sunt pentru cele două părţi aflate într-un astfel de schimb.
„Privind așa-zisa cazare la negru, ambele părți implicate în acest „troc”, unul oferă cazare – unul plătește, sunt expuse unor riscuri. În primul rând cel care oferă apartament nu știe exact ce persoane bagă în apartament, sau invers, turiștii care vin în aceste apartamente și au bunuri de valoare pe care nu le lasă în locuri sigure, cum ar fi seif, riscă să piardă aceste bunuri și să să se aleagă cu o pagubă importantă. Sfatul nostru este să apeleze la unitățile de cazare recunoscute”, a declarat pentru Radio Constanța purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa, Marius Niculescu.
În cazul unui incident, oamenii legii susţin că pot interveni mai uşor pentru turiştii cazaţi în unităţi hoteliere, în baza unui protocol încheiat, în prealabil, cu administratorii acestora.
În situaţia cazării la particulari, lucrurile se complică, iar dacă bunurile din camere dispar, riscul trebuie asumat de turist.