AUDIO. Săptămâna Voluntariatului, la final. Cu ce acțiuni se laudă elevii Colegiului Pontica din Constanța
Publicat de Cristina Sîmbeteanu, 20 mai 2017, 10:31
Săptămâna Națională a Voluntariatului este un eveniment național anual menit să mobilizeze cât mai multe organizații și voluntari pentru a sărbători împreună voluntariatul, pentru a atrage sprijinul comunității pentru și pentru a recunoaște public activitatea voluntarilor.
Timp de șase zile, în județul Constanța elevi şi preşcolari din 26 de unităţi de învăţământ au participat la numeroase activităţi, cu acest prilej.
Un exemplu l-au oferit și elevii Colegiul Tehnic „Pontica“. Școlarii s-au mobilizat şi s-au înscris cu acţiuni de ecologizare și de mediu. Pentru ei, proiectul a purtat numele de „Natura și viața“. Zeci de elevi s-au mobilizat pentru a duce la bun sfârșit în primul rând acțiuni de ecologizare a spațiilor din jurul unității lor de învățământ.
„Am curățat rondourile de flori și am adunat diferite materiale de plastic. Urmează vopsirea pomilor“, a spus unul dintre elevii implicați în proiectul desfășurat la Colegiul Pontica în Săptămâna Voluntariatului.
„Am curățat unii copaci care aveau crengile rupte, în fermă am strâns frunzele, am greblat“, spune un alt elev.
„Tot timpul, împreună cu doamnele profesoare, luăm parte la curățarea grajdurilor“, afirmă unul dintre școlarii participanți la acțiunea de voluntariat.
Directorul colegiului, Vasile Anghel, a spus pentru Radio Constanța că mare parte din cei aproximativ 500 de elevi ai colegiului caută zilnic să își aprofundeze cunoștințele în materie de agricultură și alte activități asociate, mai ales că mulți dintre ei provin din zone rurale, iar acasă au gospodării cu animale sau chiar ferme care, corect gestionate, pot aduce profit familiilor și comunității. De aceea, activitățile de voluntariat desfășurate săptămâna aceasta au fost mai mult decât bine venite pentru elevii de la Colegiul Pontica.
După ce au terminat curățenia, școlarii s-au apucat și de înfrumusețat curtea liceului și spațiile din jur, plantând flori.
„Materialele plastice fac foarte mult rău plantelor, de aceea trebuie să avem foarte mare grijă de ele, pentru că, de exemplu, fără pomi nu ar exista destul aer, mai ales acum, când se taie foarte mulți copaci“, este de părere Andreea.
Pasionați de agricultură ori de medicina veterinară, elevii Colegiului Tehnic Pontica au mers și peste hotare pentru a afla din secretele pe care le vor exploata în viitoarele lor meserii.
Mai jos puteți asculta, integral, materialul realizat despre Săptămâna Voluntariatului la Colegiul Tehnic „Pontica“ de Carmen Secuiu.