Medicii recomandă moderație la masa de sărbători
Publicat de Arantxa Catană, 15 aprilie 2017, 17:20
De fiecare dată, după o periodă mai lungă de post, medicii recomadă moderaţie în ceea ce priveşte consumul preparatelor din carne şi nu numai, la masa de sărbători.
Totodată nu trebuie să lipsească fructele şi legumele.
„Trebuie să avem grijă și de ce și de cât mâncăm, mai ales acei creștini care au ținut postul Paștelui, este bine ca de sărbători să fie mai atenți, mai prudenți cu alimebntele, cât și cum consumă. Se știe, mâncarea de miel este o mancare puțin mai grea, la fel și ouăle – pot să dea tulburări pacienților care se știu cu afecțiuni hepatice și cu colecist hepatic, adică mai popular zis, cei care au avut probleme cu fierea”, a declarant medicul de familie, Remus Şipoş.
Medicii avertizează şi în privinţa consumului de alcool.
„Recomandăm ca să nu se ia cu fiecare musafir care le trece pragul, ci să ciocnim un pahar pentru a avea parte de sărbători fericite. Abuzul de alcool nu poate să aducă nimic bun nici pentru sănătatea individului, nici pentru armonia familiei”, a mai precizat medicul Remus Şipoş.