„Novacul afumat din Țara Bârsei”, al patrulea produs românesc recunoscut în Uniunea Europeană
Publicat de Adrian Băncilă, 6 aprilie 2017, 19:05
Jurnalul Oficial al Uniunii a publicat astăzi, decizia de înregistrare a acestei denumiri în Registrul denumirilor de origine protejate.
Novacul afumat din Tara Bârsei este făcut dintr-un peşte care a fost adus din China în urmă cu aproape 60 de ani şi aclimatizat în România.
Fileurile de novac se afumă cu rumeguş din lemn de fag provenit din pădurile din Ţara Bârsei.
România a reuşit să obţină protecţia europeană a alte trei produse: Salamul de Sibiu, Magiunul de Topoloveni şi Telemeaua de Ibăneşti.
Aşteaptă acum recunoaşterea din partea Bruxellesului cârnaţii de Pleşcoi şi scrumbia de Dunăre afumată.
Foto – ilutrativ