CONSTANȚA: ANAF scoate la vânzare CAVOURI „second-hand“
Publicat de Cristina Sîmbeteanu, 27 februarie 2017, 17:54
Administrația Județeană a Finanțelor Publice Constanța a încercat, în ultimii ani, să vândă mai multe locuri de veci care în 2011 fuseseră trecute în proprietatea statului după ce proprietarul lor decedase. Pentru că la licitații s-au prezentat puține persoane, sau deloc, locurile de veci, au fost trecute, de pe un an pe altul, la capitolul solduri.
Administrația Județeană a Finanțelor Publice Constanța a confiscat, în 2016, bunuri în valoare de aproape 13,5 milioane de lei. Și tot în 2016, atât din mărfurile confiscate anul trecut cât și din cele rămase în stoc din anii trecuți s-au valorificat bunuri în sumă de aproape 14, 5 milioane lei. “Confiscatele” se vând prin licitație publică, de exemplu apartamente, mașini, terenuri, prin vânzare directă și prin magazine, în regim de consignație, potrivit directorului Administrației Județene a Finanțelor Publice Constanța, Silviu Coșa, citat de evz.ro.
Mărfurile confiscate sunt de toate categoriile, de la filtre pentru țigarete până la pantofi sport, jucării, produse textile, țigări, apartamente, mașini chiar și locuri de veci. “În 2011, locurile de veci, cel puțin 12, au trecut în proprietatea statului după ce persoana care avea dreptul de concesiune a decedat. Ca și celelalte bunuri ajunse în proprietatea statului prin intervenția ANAF, locurile de veci au devenit astfel “confiscate”, propuse spre valorificare. În cinci ani doar două locuri de veci au fost vândute. În 2016 nimeni nu a mai fost interesat să cumpere.
“Și au rămas la solduri pentru că nu au fost persoane interesate. Se vor scoate, probabil, la licitație. In general căutăm formula prin care să le dăm rudelor celor care sunt îngropați acolo”, a explicat Silviu Coșa. După ce, la solicitarea EVZ, s-a interesat dacă au apărut cumpărători, directorul Finațelor constănțene a declarat că, în urmă cu câteva zile, alte cinci locuri de veci au fost date, prin atribuire directă, unor persoane care au preluat, contra 300 de lei, dreptul de concesiune, urmând să plătească taxe la primărie. “Au mai rămas, astfel, cinci locuri de veci, însă conform Noului Cod Fiscal, de valorificarea lor se va ocupa Primăria Constanța”, a încheiat Silviu Coșa.