În loc de corn şi lapte, elevii ar urma să primească o masa caldă
Publicat de Arantxa Catană, 28 ianuarie 2017, 14:03
Guvernul a adoptat, vineri, normele metodologice de aplicare a prevederilor OUG privind aprobarea Programului – pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii şi elevii din 50 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat.
Acest suport alimentar constă într-o masă caldă sau un pachet alimentar pentru fiecare elev/preșcolar, prin raportare la infrastructura necesară servirii mesei în unitatea școlară
Potrivit unui proiect al Ministerului Educaţiei, valoarea acesteia va fi de 7 lei, iar variantele de meniu au fost avizate de Institutul Naţional de Sănătate.
Pachetul alimentar va conține produse de panificație, produse din carne şi/sau brânzeturi/derivate din lapte, legume, la care se adaugă un fruct. Data-limită de consum a produselor distribuite către unităţile şcolare în regim de catering va fi în ziua producerii, pentru masă caldă, respectiv de 24 de ore pentru sandviciuri.
Programul de servire a mesei şi timpul alocat acestei activităţi sunt stabilite de către conducerea fiecărei unităţi de învăţământ în parte, în funcţie de numărul de elevi, de orarul şcolii şi de particularităţile specifice.