Versuri dulci la CONSTANȚA. Prăjitura „Mihai Eminescu” numai bună de savurat
Publicat de Arantxa Catană, 13 ianuarie 2017, 16:22
La o cofetărie din Constanța se lucrează, de zor, în aceste zile, la prăjitura …Eminescu. Devenită deja o tradiție, delicatesa plină de ciocolată are înfiptă în stratul dulce o pană albă, tot din ciocolată. Cine face o secțiune în prajitura poetului poate vedea cum pana intră în cerneala specială din mouse de ciocolată.
În acest sens, maestrul cofetar Silviu Miron a lansat vineri, la Constanţa, o nouă ediţie a desertului „Mihai Eminescu”.
Această prăjitură tematică omagială este produsă şi oferită la vânzare anual, doar la aniversarea poetului.
Desertul este realizat sub forma unei călimări de cerneală, iar medalionul capacului este decorat cu semnătura olografă a poetului.
„Este o prăjitură care imită călimara marelui poet și prin structura ei, prin secțiune, se vede efectiv că la jumătate se află cerneala într-o nuanță de crem, iar semnătura marelui poet este făcută tot în aceeași nuanță pe prăjitură. Este o prăjitură dintr-un mouse de ciocolată, având în interior un miez special care imită cerneala. Finețea gustului te duce deja cu gândul la ceva fin, delicat, așa cum au fost și versurile poetului, așa cum a fost și mintea lui în ceea ce a scris și a așternut pe hârtie”, a declarat pentru Radio Constanța maestrul cofetar Silviu Miron.
Întrebat ce l-a determinat să creeze un desert personalizat, dedicat lui Mihai Eminescu, Chef Silviu Miron a declarat că şi-a dorit să reamintească oamenilor ataşamentul poetului faţă de mare şi, implicit, faţă de Constanţa.