Tentative de înșelăciune prin „Metoda Accidentul“, EȘUATE la Constanța
Publicat de Cristina Sîmbeteanu, 13 ianuarie 2017, 08:24
Una dintre cele mai răspândite metode de înșelăciune puse în practică în ultimii ani, începe, în sfârșit, să dea greș.
Polițiștii Secției 5 din Constanța anchetează două cazuri de tentative de înșelăciune prin așa-numita metodă „Accidentul“.
Prima sesizare primită de oamenii legii a fost în urmă cu două zile, din partea unei femei în vârstă de 71 de ani. Aceasta le-a povestit polițiștilor cum un individ necunoscut, care s-a dat drept fiul ei, a sunat-o aproape de miezul nopții și i-a spus că a provocat un accident rutier grav. Necunoscutul de la capătul firului i-a mai spus bătrânei că are nevoie de suma de 3.000 de lei, apoi a închis telefonul fără să ofere alte detalii.
Al doilea caz, similar, i s-a întâmplat unei alte constănțence, în vârstă de 57 de ani. Femeia a fost sunată ieri, în jurul orei 21:30 de o tânără care pretindea că este fiica ei și care i-a spus că a provocat un accident de circulație. Înspăimântată de veste, femeia a vrut să-și cheme soțul la telefon, moment în care însă persoana de la celălalt capăt al firului s-a descurajat și a întrerupt brusc convorbirea, fără a cere bani sau a da alte detalii.
Pentru a nu cădea pradă escrocilor care utilizează încă metoda „Accidentul“ pentru a face rost de bani, polițiștii vă fac următoarele recomandări:
Pentru a conştientiza populaţia, cu precădere persoanele de vârsta a III-a, cu privire la riscul la care se expun când au încredere în persoane necunoscute şi le oferă sume de bani, în schimbul aşa-ziselor “rezolvări de probleme cauzate de accidentele rutiere”, precizeazăm încă o dată faptul că în cazul unor accidente cu victimeNU trebuie să se ofere sub nicio formă sau pretext sume de bani.
Este foarte important pentru cetăţeni să cunoască faptul că în nici un caz de accident rutier reprezentanţii instituţiilor publice nu solicită bani pentru a rezolva o speţă de natură penală.
Se recomandă ca în astfel de cazuri, în care cetăţenii sunt sunaţi şi li se solicită diferite sume de bani telefonic, pentru “rezolvarea unor accidente rutiere, să se apeleze imediat la 112 sau la Poliţie, pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda, rudele au fost implicate într-un accident rutier.
Astfel, poliţiştii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înşelăciuni, iar persoanele care intenţionează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate şi trase la răspundere penală.