Carne de mici infestată cu E-coli, descoperită într-un supermarket din TULCEA
Publicat de , 6 decembrie 2016, 08:14
Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a depistat prezența Escherichia Coli (E-Coli) verotoxigenă la patru probe prelevate din carne și produse din carne comercializate în supermarketuri și carmangerii din București și județele Buzău, Gorj și Tulcea, potrivit Agerpres.
În perioada 31 octombrie — 25 noiembrie 2016, în cadrul Planului Național de Control, au fost prelevate și analizate un număr de 166 probe, din anumite categorii de produse, din care: 113 probe din carne și produse din carne (sanitație carcasă ovine, sanitație carcasă bovină, carne tocată vită, pulpă de vită, mici amestec porc cu vită, cârnați vită, carne tocată mânzat, cârnați dobrogeni, șnitel mânzat, hamburger vită) și 53 de probe din lapte și produse din lapte (lapte crud vacă, smântână pasteurizată, cașcaval afumat, caș bovină, telemea din lapte de vacă, brânză telemea, cașcaval afumat).
Echipele de inspectori sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au prelevat probe, conform planificării, din unități din București și județele Buzău, Sibiu, Gorj, Dolj, Vrancea, Mureș, Prahova, Călărași, Covasna, Giurgiu, Ilfov, Olt, Sălaj, Hunedoara, Timiș, Harghita, Maramureș, Neamț, Galați, Mehedinți, Cluj, Botoșani, Bistrița Năsăud, Brăila, Ialomița, Vâlcea, Satu Mare, Tulcea, Timiș.
În perioada menționată, a fost depistată prezența E-Coli la patru probe prelevate din: pastă de mici (carmangerie, municipiul București), suprafață carcasă de ovină-test de sanitație (abator, județul Buzău), hamburger (supermarket, județul Gorj) și mici, amestec porc cu vită (supermarket, județul Tulcea).