Consumul excesiv de ZAHĂR duce la probleme grave de sănătate
Publicat de Arantxa Catană, 30 octombrie 2016, 15:59
Toți ne întrebăm de ce zahărul, un aliment natural, este atât de condamnat de medici și nutriționiști.
Într-adevăr, zahărul este un produs natural, însa nu în forma în care este consumat în ziua de astăzi, și anume rafinat, procesat, și bineînteles, în cantități industriale. Prin procesare acesta își pierde proteinele, rămânând practic doar cu calorii, fără alte vitamine sau minerale continute în mod normal.
Medicii spun că zahărul, mai ales consumat în cantități mari, poate provoca probleme serioase de sănătate.
„Duce la creșterea glicemiei și la o boală atât de gravă cum este diabetul zaharat; este foarte gravă prin complicațiile pe care le produce și mă gândesc aici la orbire, poate un lucru știut mai puțin de populație. Zahărul acționează pe tot ce înseamnă aciditatea corpului, și aciditatea corpului înseamnă cancere de toate felurile și pe toate sistemele și organele”, a declarat pentru Radio Constanța, medicul Loti Popescu, de la Direcţia de Sănătate Publică din Constanţa.