TULCEA: Scrumbia afumată poate fi primul produs piscicol din Deltă recunoscut internaţional
Publicat de Arantxa Catană, 26 octombrie 2016, 12:05
Scrumbia afumată este la un pas de a fi primul produs piscicol din Deltă, recunoscut internaţional.
Dosarul prin care se cere atribuirea certificatului Indicaţie Geografică Protejată a fost transmis autorităţilor europene, potrivit Agerpres.
Asociaţia Ro-Pescador a început procedura în 2014, iar obiectivul ar putea fi atins în următoarele şase luni.
România are în momentul de faţă trei produse certificate IGP: telemeaua de Ibăneşti, salamul de Sibiu şi magiunul de prune de Topoloveni.
Au mai fost depuse dosare pentru cârnaţii de Pleşcoi şi novacul afumat din Ţara Bârsei.
Certificatul IGP atestă faptul că produsul este originar dintr-o anumită regiune şi are o calitate specifică.