Ce decizie iau procurorii constănțeni în cazul unui bărbat acuzat de tentativă la infracţiunea de omor
Publicat de Arantxa Catană, 22 septembrie 2016, 15:22
Joi, 22 septembrie 2016, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pe timp de 24 de ore faţă de inculpatul Popescu Tiberiu, în vârstă de 26 de ani, domiciliat în municipiul Constanţa, care este cercetat pentru săvârşirea tentativei la infracţiunea de omor, prevăzută de art.32 raportat la art.188 din Codul penal.
La data de 14/15 septembrie 2016, în jurul orei 03:00, în faţa unui internet-caffe de la parterul blocului ST8, de pe bulevardul Tomis al municipiului Constanţa, în cursul unui conflict spontan, inculpatul a înjunghiat-o pe persoana vătămată M.S.G. cu un cuţit cu buton în zona abdominală stângă şi la gamba dreaptă, astfel încât i-a provocat leziuni la nivelul splinei şi a peritoneului, ce i-au pus viaţa în primejdie.
După săvârşirea faptei inculpatul a abandonat-o pe persoana vătămată în faţa localului internet-caffe, de unde aceasta a reuşit să se deplaseze până la benzinăria din proximitate şi să ceară ajutor, astfel că a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa şi i-a fost salvată viaţa. Inculpatul s-a sustras cercetărilor, dar a fost identificat şi depistat la locul său de muncă în noaptea de 21/22 septembrie 2016.
Pe parcursul cercetărilor, inculpatul a refuzat să coopereze cu organele de urmărire penală, prevalându-se de dreptul la tăcere.
În cursul zilei curente, procurorul de caz a formulat propunere de arestare preventivă faţă de inculpat, pentru următoarele 30 de zile, propunere trimisă spre soluţionare judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Constanţa.
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi trimiterea în judecată reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nici o situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.
Foto: Arhivă