Poveste fără sfârșit. Ce mai găsesc inspectorii DSV în localurile de pe litoral
Publicat de Bogdan Comșa, 16 august 2016, 16:22 / actualizat: 16 august 2016, 17:39
În perioada 8 – 14 august, inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța au verificat peste 280 de unități alimentare de pe litoral.
Inspectorii au verificat: 94 restaurante, 3 pizzerii, 26 unități tip fast-food, 13 braserii, 12 unități tip bufet, 5 baruri, 2 beach baruri, 7 unități tip bistro, 3 rulote, 1 snack bar, 3 cantine, 1 catering, 11 super/hipermarket-uri, 37 magazine alimentare, 19 laboratoare cofetărie/patiserie, 5 cofetării/patiserii, 3 depozite alimentare, 3 unități procesare lapte, 1 unitate procesare carne, 1 unitate produse proaspete din pescuit, 1 măcelărie, 12 unități de tăiere, 4 unități fabricare pâine și specialități, 5 depozite semințe consum, 4 unități comercializare produse congelate, 6 depozite de destinație, 1 unitate morărit, 1 unitate fabricare vin, 1 depozit legume fructe, 2 unități fabricare produse zaharoase.
Inspectorii au aplicat 17 sancțiuni contravenționale în valoare de 14.800 lei.
În cadrul ”Comandamentului Sezon Estival 2016”, medici veterinari din cadrul Direcției Sanitare Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța împreună cu inspectori delegați, au desfășurat activități de control în unități de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare și comercializare a produselor alimentare la un un număr de 184 de operatori din industria alimentară.
Controalele au vizat: 84 restaurante, 3 pizzerii, 24 unități tip fast-food, 11 braserii, 9 unități tip bufet, 5 baruri, 2 beach baruri, 3 cantine, 29 magazine alimentare, 4 cofetării/patiserii, 6 laboratoare cofetărie patiserie, 3 rulote, 1 supermarket, localizate în cele 5 zone de interes turistic Mamaia Nord, Mamaia Sud, Eforie, Costinești și Mangalia.
„În urma controalelor s-au constatat neconformități cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare; comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar; nerespectarea condițiilor de igienă în spațiile de producție; etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare; depozitarea în condiții necorespunzătoare a acestora.
Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, au fost aplicate un număr de 15 sancțiuni contravenționale, în valoare de 11.800 de lei”, precizează DSVSA Constanța.