Sfaturi de la polițiști: cum să nu îți dispară portofelul din rucsac sau copilul de pe plajă
Publicat de Bogdan Comșa, 17 iulie 2016, 13:46 / actualizat: 17 iulie 2016, 15:46
La data de 16.07.2016, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii împreună cu poliţiştii Biroului de poliţie pentru Staţiunea Mamaia au desfăşurat activităţi informativ – preventive în staţiunea Mamaia pentru prevenirea furturilor de pe plajă, din autovehicule şi camerele de cazare, precum şi a dispariţiei de minori.
În acest sens, poliţiştii au acţionat în zona Cazinoului din Mamaia, atât pe aleea pietonală cât şi pe plajă. S-au purtat discuţii cu turiştii aflaţi pe plajă, pe tema prevenirii furturilor din camerele de hotel, din auto, unităţile de alimentaţie publică, cazare şi parcare din staţiuni şi pentru prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor implicit a dispariţiilor de minori de pe plajă.
S-au desfăşurat întâlniri cu administratorii hotelurilor şi personalul hotelier în scopul instruirii acestora în vederea adoptării măsurilor de siguranţă pentru prevenirea furturilor din camerele de hotel şi din auto prin oferirea de pliante şi afişe cu recomandări preventive.
Poliţiştii au afişat unele recomandări preventive la recepţiile hotelurilor şi unităţilor de alimentaţie publică precum şi în alte locuri.
RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR CONSTĂNȚENI
Polițiștii contănțeni atrag atenția asupra conştientizării populaţiei, cu privire la riscul la care se expun când au încredere în persoane necunoscute şi le oferă sume de bani, în schimbul aşa-ziselor “rezolvări de probleme cauzate de accidentele rutiere”, precizăm încă o dată faptul că în cazul unor accidente cu victime NU trebuie să se ofere sub nicio formă sau pretext sume de bani.
Este foarte important pentru cetăţeni să cunoască faptul că în niciun caz de accident rutier reprezentanţii instituţiilor publice nu solicită bani pentru a rezolva o speţă de natură penală.
Se recomandă ca în astfel de cazuri, în care cetăţenii sunt sunaţi şi li se solicită diferite sume de bani telefonic, pentru “rezolvarea” unor accidente rutiere, să se apeleze imediat la 112 sau la Poliţie, pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda, rudele au fost implicate într-un accident rutier.
Astfel, poliţiştii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înşelăciuni, iar persoanele care intenţionează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate şi trase la răspundere penală.
POLIȚIȘTII CONTĂNȚENI RECOMANDĂ TURIȘTILOR :
Evitați să vă lăsați telefoanele mobile sau alte bunuri nesupravegheate pe plajă!
Evitați să vă lăsați geamurile de la camerele de hotel deschise sau ușile descuiate!
Depozitați-vă permanent bunurile de valoare în seiful hotelurilor!
Evitați să vă lăsați bunuri în mașini sau în corturi!
Supravegheați-vă în permanență copii!