AUDIO: ”Ce vrei să faci cu viața ta?”, întrebare adresată și elevilor din clase mai mici
Publicat de Carmen Secuiu, 12 mai 2016, 16:12
”Ce vrei să faci cu viața ta?”, pentru prima dată în Constanța, face parte dintr-o serie de evenimente adresate elevilor, dar și studenților, care consideră că nu au ales domeniul de studiu dorit. ce trebuia.
Elevii pot afla că sunt multe oportunițăți de studiu în străinătate, despre importanța cunoașterii limbii engleze, dar și despre beneficiile pe care le oferă statutul de student european.
Președintele Asociației Elevilor din Constanța, care prin demersurile lui susține interesele elevilor la nivel național în raport cu instituțiile statului român, amintește faptul că, pentru a fi acceptat la o universitate străină trebuie să ai menționat în dosarul de înscriere statutul de voluntar. Se consideră că, doar așa știi ce domeniu ți se potrivește cel mai bine, pentru o carieră de succes.
Prin această serie de evenimente reușim să avem un aport pozitiv în viața elevilor și a studenților, stârnindu-le curiozitatea de nou, de implicare într-un demers care să le deschidă calea spre o carieră de succes.
”Ce vrei să faci cu viața ta?” este un proiect prin care tinerii pot să-și atingă visul. Să fie pregătiți dinainte pentru momentul oportun definitoriu pentru o carieră viitoare dorită și aleasă. În primul rând trebuie să identifice exact ce vor să studieze, unde anume, ce este necesar pentru acest lucru, apoi să-și facă un plan de acțiune și la fel de important este să acționeze. ”Nu există noroc, ci doar perseverență. Este cea mai importantă condiție de a reuși”, spune lector dr. ec. la Universitatea Ovidius, Costin Octavian Șorici.
”Începând din ianuarie 2016, în Marea Britanie se acordă burse de 10.000 de lire sterline pentru masteranzi, iar studenții se pot angaja imediat cum ajung pentru a-și suplimenta veniturile, ținând cont că au doar 20 de ore de curs săptămânal. Dacă aleg să locuiască cu mai mulți colegi, atunci se acoperă toate cheltuielile și cele sociale și cele de cazare și nu mai au nevoie de ajutor financiar din partea părinților. Nu ar trebui să se spună că este vorba de un exod de capital uman. Ne ducem să ne perfecționăm, să înțelegem cum funcționează alte culturi, să adunăm cât de multe informații și să ne întoarcem în România, să punem în practică ce am învățat”, adaugă Alexandra Cristiana Aldea, studentă educată internațional, recent întoarsă în țară.
carmensecuiu@radioconstanta.ro