Medicii au stabilit cauza îmbolnăvirii celor doi copii din Fetești
Publicat de Daniel Țăndăreanu, 14 martie 2016, 09:41
Carnea consumată de cei doi copii din Feteşti, internaţi zilele trecute cu sindrom hemolitic uremic la Spitalul „Marie Curie” din Bucureşti, este cauza îmbolnăvirii acestora, a precizat medicul Mihaela Bălgrădean.
Unul dintre cei doi copii, o fetiţă de şapte luni, este în stare gravă, dar a fost stabilizată şi face dializă în Secţia de Nefrologie.
Starea celuilalt copil, un băieţel de şase luni, este mai bună, iar el nu are nevoie de dializă.
Cauza îmbolnăvirii celor doi copii este carnea consumată – fetiţa a mâncat sarmale, iar băieţelul – supă de pui.
Medicul Mihaela Bălgrădean a subliniat că este foarte important modul în care sunt hrăniţi copiii, începând de la spălarea şi prepararea alimentelor, până la respectarea recomandărilor specialiştilor privind diversificarea hranei.
În ceea ce îl priveşte pe copilul din Mioveni, tratat în acelaşi spital, medicul Mihaela Bălgrădean a afirmat că el va fi probabil externat săptămâna aceasta.
Copilul va fi, însă, monitorizat şi după ieşirea din spital, la fel ca şi ceilalţi 10 bebeluşi externaţi în ultima perioadă din unitatea medicală.
În spitalele din Argeş mai sunt sub tratament 28 de copii cu probleme digestive, majoritatea cu vârste sub 2 ani.