Alertă alimentară! 19 şcolari din Piteşti au fost internaţi cu toxiinfecţie alimentară
Publicat de Daniel Țăndăreanu, 6 martie 2016, 14:51
19 elevi din aceeaşi şcoală au ajuns la spital cu semne ale toxiinfecţiei alimentare. Mâncarea preparată la cantina unităţii de învăţământ sau cea de la un fast-food le-ar fi provocat problemele. Pentru o parte dintre copii, medicii au confirmat prezenţa adenovirusului.
Copiii au mâncat joi, la after school, brânză cu mămăligă şi pulpe de pui, preparate la cantină.
Vineri, însă, copiii au mâncat la un restaurant de tip fast-food.
Ieri au apărut primele semne ale îmbolnăvirii.
17 elevi sunt internaţi în Piteşti, la Spitalul de Pediatrie, dintre care 3 cu adenovirus.
Încă doi au fost duşi de părinţi la Spitalul Matei Balş din Bucureşti.
Inspectorii sanitari au prelevat probe de alimente de la cantina şcolii.
Nu este exclus ca toxiinfectia alimentară să fi fost provocată de adenovirus, un tip de infecţie ce poate fi transmis pe calea aerului sau prin mâini murdare.
Un caz similiar s-a petrecut sâmbătă, în judeţul Galaţi, unde 17 elevi din Pechea au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară după ce au băut laptele primit la şcoală.
Acesta avea termenul de garanţie valid.
Inspectorii de sănătate publică spun că, cel mai probabil, se alterase din cauza condiţiilor de depozitare sau de transport.
Producătorul, o firmă din judeţul Braşov, furnizează laptele pentru cei 60 de mii de elevi din Galaţi.
Sursa – stiri.tvr.ro