Medgidia este pregătită pentru iarnă – susțin autoritățile locale
Publicat de Daniel Țăndăreanu, 7 decembrie 2015, 12:39
Chiar dacă temperaturile sunt încă peste media obișnuită a acestei perioade din an, încă de la începutul lunii la Medgidia s-a constituit planul de acțiune în caz de ninsori.
Autoritățile locale susțin că planul de deszăpezire a fost pus la punct și toate forțele implicate sunt gata să facă față schimbărilor climatice specifice anotimpului rece.
16 utilaje de deszăpezire și 800 tone de materiale antiderapante vor putea fi utilizate de către autoritățile locale iarna aceasta pentru a curăța carosabilul, trotuarele și zonele care aparțin domeniului public.
Pentru a nu exista incidente neplăcute cauzate de ninsori, anul acesta stau la dispoziția autorităților abilitate cu deszăpezirea două autogunoiere DAF prevăzute cu lamă de 3,2 m și una marca Isuzu cu lama de 2,2 m, un utilaj unimog cu lamă și dispozitiv de împrăștiere a materialului antiderapant, două autobasculante ușoare cu dispozitiv de împrăștiere a materialului antiderapant, cu o capacitate de 4 tone și lame de 2,2 m lațime, două buldoexcavatoare, un uilaj tip Wolla, cinci multifuncționale Stihl, pentru deszăpezirea trotuarelor și aleilor și două automăturători pentru spații înguste.
Ca materiale antiderapante, există 500 tone de nisip de râu și 300 tone de clorură de sodiu, precum și lopeți pentru deszăpezirea manuală.
În același timp, conform legislației în vigoare, deszăpezirea și curățarea căilor de acces în scările blocurilor, precum și aleile din jurul acestora, la fel și curățarea streșinilor de țurțuri revin în obligația asociațiilor de proprietari.
Aceeași obligație o au și agenții economici, mai exact curățarea trotuarului din fața spațiului în care își desfășoară activitatea, precum și proprietarii de locuințe individuale, cei care stau la casă.
Zăpada strânsă nu se va arunca pe carosabil, ci va fi depozitată în grămezi lângă bordură, pentru a putea fi transportată de către operator.
Mai mult, este interzis ca zăpada din curți să fie scoasă și depusă pe domeniul public. La fel vor proceda și posesorii de autovehicule, cărora le este interzis să arunce zăpada de pe mașini pe carosabil, ci trebuie să o depoziteze lângă bordură.
Aceste interdicții nu vor mai fi valabile atunci când temperatura înregistrează valori mai mari de 4 grade Celsius.