TULCEA: Un medic şi o asistentă, urmăriţi penal pentru luare de mită

Publicat de Daniel Țăndăreanu, 30 octombrie 2015, 11:38
Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea, au dispus miercuri, efectuarea în continuare a urmăririi penale şi ieri, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatele Cecilia Chirvăsuţă – medic cardiolog şi Marcela Vlad– asistent medical, ambii din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită în formă continuată.
Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale de procurorul de caz, a rezultat faptul că în cursul anului 2013, precum şi miercuri, inculpata Cecilia Chirvăsuţă, în calitatea de medic în specialitatea cardiologie, angajat al Secţiei de cardiologie a Spitalului Judeţean Tulcea, prin acte materiale diferite realizate în temeiul aceleiaşi hotărâri infracţionale, a pretins şi primit cu titlu de mită, la date diferite, suma totală de 1.200 lei, pentru îndeplinirea îndatoririlor de serviciu de medic încadrat într-o unitate din sistemul public de sănătate constând în acordarea de îngrijiri medicale unui pacient şi pregătirea documentaţiei aferentă unui dosar de pensionare pe caz de boală. Totodată, inculpata Marcela Vlad, în calitate de asistent medical al unităţii spitalicești mai sus-menţionate, a primit suma totală de 300 de lei, la date diferite, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor sale de serviciu.
Miercuri, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea a dispus măsura preventivă a reţinerii pe o perioadă de 24 de ore faţă de cele două suspecte.
Ieri, s-a propus judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Tulcea, arestarea prevenită a inculpatei Cecilia Chirvăsuţă, pe o perioadă de 30 de zile, iar instanţa de judecată a hotărât luarea măsurii prevenite a arestului la domiciliu.
Faţă de inculpata Marcela Vlad, s-a dispus, la aceeaşi dată, de către procurorul de caz, luarea măsurii preventive a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.
În cauză cercetările s-au desfăşurat cu sprijinul ofiţerilor din cadrul Direcţiei generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Tulcea şi cu aportul Inspectoratului de Jandarmi Tulcea.
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.