Procesatorii de carne reacţionează la raportul OMS
Publicat de , 27 octombrie 2015, 12:15
Carnea și preparatele din carne nu pot fi, singure, responsabile de apariția cancerului, decât dacă sunt consumate în exces și tratate cu diverse substanțe chimice. Este replica dată de Vladimir Mănăstireanu, director executiv al Asociației Române a Cărnii, în urma raportului OMS de ieri, care a inclus carnea procesată pe lista factorilor cancerigeni.
Potențialul cancerigen apare din concurența mai multor factori, precum consumul excesiv de mezeluri, de pildă, condimentele picante sau alte substanţe chimice folosite în tratarea cărnii, şi nu strict din consumul normal de carne, mai spune Mănăstireanu.
Organismul uman își ia proteina cea mai valoroasă în primul rând din carne, și abia apoi din legume și fructe, a explicat Vladimir Mănăstireanu, fost președinte al Autorității Sanitar-Veterinare şi actual director al Asociaţiei Române a Cărnii, care realizează peste 60% din producția națională de mezeluri.