Agricultura ecologică poate oferi o producţie cu 30 la sută mai mare
Publicat de , 17 octombrie 2015, 10:00
Agricultura ecologică poate oferi o producţie cu 30 la sută mai mare, faţă de cea convenţională şi este mai rezistentă la schimbările climatice şi la dăunători.
Sunt câteva avantaje pe care le-a prezentat organizaţia care militează pentru protecţia mediului, Greenpeace, ieri, de Ziua Internaţională a Alimentaţiei.
Producătorii locali trebuie sprijiniţi să obţină recolte fără îngrăşăminte şi pesticide chimice, care dăunează solului, apei şi sănătăţii, spune directorul Greenpeace România, Marina Barbălată.
Şi Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură a Naţiunilor Unite recomandă, într-un raport, întoarcerea la un sistem mai durabil şi mai natural de producţie, bazat pe ferme mici, ca fiind singura cale de a hrăni populaţia planetei.
De Ziua Mondială a Alimentaţie, organizaţii şi oficialităţi din întreaga lume au mai atras atenţia şi asupra faptului că aproape o treime din hrana produsă la nivel mondial este aruncată la gunoi, în timp ce un miliard de oameni suferă de foame.