Semnale de alarmă de Ziua Mondială a Alimentaţiei
Publicat de , 16 octombrie 2015, 08:48
Vineri, 16 octombrie, de Ziua Mondială a Alimentaţiei, Greenpeace România promovează agricultura ecologică în cadrul unui eveniment inedit. Vor fi gătite produsele oferite de o serie de ferme ecologice de lângă Bucureşti.
Concomitent, Greenpeace lansează raportul „Cele 7 principii ale agriculturii ecologice”, despre nevoia unei schimbări în felul în care hrana este produsă şi consumată. De altfel, medicii atenţionează că alimentaţia nesănătoasă, de tip fast-food a dus la creşterea incidenţei bolilor cardiovasculare, a diabetului şi obezităţii.
Specialiştii ne îndeamnă să ne întoarcem la alimentaţia naturală şi la un stil de viaţă sănătos. de altfel, guvernanţii bulgari vor să introducă un impozit pe „alimentele dăunătoare”, considerate cauza principală a obezităţii.
Sunt incluse în această categorie produsele cu un conţinut mare de zahăr, sare sau grăsimi nesănătoase.
Excepţie vor face doar brânzeturile, acceptându-se ideea că beneficiile consumului sunt mai mari decât daunele provocate de cantitatea de sare. Vizate vor fi şi produsele de panificaţie şi de cofetărie, inclusiv cele neambalate, margarina sau băuturile cu cofeină.