Tineri Fără Etichete – Un model educațional
Publicat de aurelia.mierlus, 8 octombrie 2015, 14:01
Mai multă toleranţă şi mai puţină discriminare şi-au dorit 300 de elevi de la 4 licee din judeţul Constanţa care împreună cu o întreagă echipă de coordonatori şi profesori au participat în cadrul proiectului „Tineri fără etichete”.
Programul a luat naştere în urma unei statistici care arată că într-un singur an s-au petrecut peste 15.000 de cazuri de violenţă verbală şi fizică în şcolile din întreaga ţară.
„La final de proiect am reuşit tot ce ne-am propus. Am încercat să îi facem pe copii să înţeleagă că fiecare persoană este diferită şi le-am dezvoltat abilităţile de a tolera diferenţa şi multiculturalitatea” precizează Daniela Tudor, manager de proiect.
Elevii care au participat la proiect spun că au învăţat să fie mai calmi şi să rezolve conflictele.
Proiectul ,realizat de Asociatia Sigma Development Center Constanța, InterCultural Iceland, Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Centrul de Resurse pentru ONG-uri CENTRAS Constanța, a început în august 2014, având o sumă totală nerambursabilă în valoare de peste 130.000 de euro.
TINERI FĂRĂ ETICHETE este un proiect de promovare a diversității în școala românească, o inițiativă care dorește să atragă atenția asupra problemelor de violență între tinerii elevi de liceu oferind o abordare complexă și specifică ce implică metode de educație non-formală și mobilizare a cetățenilor.
Grupul țintă a fost format din elevii de liceu cu vârste cuprinse între 15-18 ani, studiind la clasele a 9-a, a 10-a și a 11-a, provenind din patru licee constănțene (Colegiul de Marina „A.I. Cuza” Constanța, Colegiul „Dobrogea” Castelu, Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” Cumpăna, Liceul Tehnologic „Ion Bănescu” Mangalia) care se confruntau cu o rată ridicată a cazurilor de violență.
aureliamierlus@radioconstanta.ro