UPDATE. „Curăţăm Constanţa noastră”
Publicat de , 30 septembrie 2015, 15:35 / actualizat: 30 septembrie 2015, 17:59
Constanţa intră, de joi, în curăţenie generală. Campania „Curăţăm Constanţa noastră” începe la 1 octombrie şi se adresează tuturor locuitorilor municipiului, agenţilor economici şi instituţiilor publice.
Iniţiativa are ca scop schimbarea la faţă a oraşului, unul dintre nemulţumiţii de aspectul Constanţei fiind chiar primarul interimar Decebal Făgădău. De altfel, acesta se întâlneşte miercuri, la ora 17.00, cu preşedinţii asociaţiilor de proprietari din Constanţa pentru a pune la punct ultimele detalii despre campania „Curăţăm Constanţa noastră”.
În plus primarul a spus că va propune Consiliului local un proiect de hotărâre, prin care în fiecare an, lunile aprilie şi octombrie să fie dedicate curăţeniei. Cei care nu se vor conforma, vor primi notificări şi amenzi ce pot ajunge până la 1.000 lei.
Program perioada 01.10.2015 – 07.10.2015
Lucrări de salubrizare, igienizare, amenajare spaţii verzi.
Locaţii:
-cartier Faleză Sud – Poarta 6: -zona Brizei – liceu Marină – calea ferată -zona Brizei – taluz port – ANL
-cartier Gară – Centru – port Tomis: -zona 1 Mai Nou – şoseaua Mangaliei -Parc Gară – Parc Primărie -Esplanada Mircea – Port Tomis
-cartier Tomis III: -Parc Tăbăcărie – zona City Mall – Zodiac – Expoflora – Ana Lugojana
-cartier Tomis I: -Tomis – Mircea – Parc Tomis II
-cartier Tomis II
-Cartier Inel I-II.
––––––––––––––
UPDATE: La Casa de Cultură a Sindicatelor a început întâlnirea dintre primarul interimar şi preşedinţii asociaţiilor de proprietari. Câţiva tineri împărţeau la intrare manifeste împotriva campaniei municipalităţii.
Decebal Făgădău a spus că edilii vor încerca să rezolve problema coşurilor de gunoi, al căror număr este deficitar în oraş. Tot în cadrul campaniei vor fi înfiinţate în municipiu şase centre de colectare a deşeurilor ecologice.
Referitor la subvenţionarea gigacaloriei, Făgădău a spus că cei care şi-au declarat fals veniturile şi au primit subvenţii vor trebui să dea banii înapoi. „Eu m-am debranşat de la RADET. E adevărat, este un traseu sinuos. Îl vom simplifica. Vom face o analiză pe toate punctele de distribuţie. Acolo unde vor oamenii să se debranşeze, îi vom ajuta să se debranşeze de tot, pentru că acolo este punct de pierdere”, a mai spus Decebal Făgădău.
Pe de altă parte, primarul s-a declarat nemulţumit de cabliştii de la RCS-RDS, despre care spune că nu repară ceea ce strică în timpul lucrărilor.