Consilierul ministrului francez al Ecologiei, în vizită la “Grigore Antipa” din Constanta
Publicat de aurelia.mierlus, 29 septembrie 2015, 12:51
Institutul Naţional de Cercetare Marină “Grigore Antipa” Constanta, a primit astăzi vizita profesorului doctor Gilles Boeuf, biolog şi oceanograf, consilier ştiinţific pentru biodiversitate, mediu înconjurător şi climat al Segolenei Royal, consilier al ministrului francez al Ecologiei, Dezvoltării durabile şi Energiei, consilier al preşedintelui director-general al Muzeului Naţional de Istorie Naturală din Paris şi profesor la College de France.
„Am venit aici pentru că doresc să-mi lărgesc orizontul de cunoştinţe, în ceea ce priveşte schimbările climatice, cât de afectată este aqvacultura, pescăria, de absolut tot ce ţine de mediu, din întreaga lume.
Din discuţiile pe care le-am avut astăzi aici, am observat că aceste schimbări sunt peste tot în lume, schimbări referitoare la diminuarea cantităţii de peşte, la biodiversitate, de asemenea schimbări privind calitatea apei.
În Franţa, de exemplu, este o problemă foarte gravă şi anume perturbatorii endocrini, substanţe care ajung în mediul acvatic care provoacă modificări la sistemul endocrin al omului şi implicit afectează sănătatea umană.
Oceanul este cel care controlează mediul şi este foarte afectat de schimbările climatice.
Oamenii, publicul larg, se confruntă deja cu efectele poluării care se repercutează asupra propriei vieţi şi încep să devină din ce în ce mai conştienţi de necesitatea de a proteja mediul datorită faptului că au copii şi se gândesc la generaţiile viitoare”, a declarat Gilles Boeuf.
Biologul francez va ajunge şi la Tulcea, unde va susţine o conferinţă pe tema ‘Ocean, biodiversitate şi resurse’.
Miercuri, 30 septembrie, profesorul Gilles Boeuf va vizita rezervaţia biosferei Delta Dunării şi va avea o întâlnire cu guvernatorul Lucian Simion.
Prin vizita pe care o face în România, biologul francez doreşte să sensibilizeze societatea civilă şi comunitatea ştiinţifică în ceea ce priveşte biodiversitatea şi provocările luptei împotriva schimbării climatice.
aureliamierlus@radioconstanta.ro