Bananele cu pete negre şi maro pe coajă previn apariţia cancerului
Publicat de Bogdan Comșa, 16 septembrie 2015, 20:52
Bananele cu pete negre și maro pe coajă conţin un ingredient care distruge celulele tumorale, susţin oamenii de ştiinţă japonezi.
Cu cât este coaja mai întunecată și mai pătată, cu atât sunt mai puternice componentele antitumorale.
Mai mult, după o noapte lungă, însoțită de câteva pahare de alcool, bananele s-au dovedit un aliat excelent în lupta împotriva mahmurelii.
O banană medie conţine 110 calorii, este bogată în potasiu, mangan, vitaminele B6 și C. Bananele nu conţin colesterol şi grăsimi, iar pasate, pot servi drept un substitut pentru ulei.
S-a demonstrat că este mai indicat consumul unei banane în locul unei băuturi energizante.
Medicii recomandă o banană înainte de culcare pentru un somn mai bun.
Consumul zilnic al acestui fruct ajută la creşterea imunităţii, deosebit de importantă în perioada răcelilor şi virusurilor gripale.