Peste 30 de şcoli şi grădiniţe din mediul rural nu au apă curentă

Publicat de aurelia.mierlus, 7 septembrie 2015, 14:04
Pentru anul şcolar 2015-2016, la nivelul judeţului Constanţa, din cele 496 de unităţi de învăţământ, 433 deţin autorizaţie sanitară de funcţionare, 30 sunt în curs de a obţine acest aviz, iar 33 unităţi de învăţământ nu sunt autotorizate din punct de vedere sanitar, din diverse cauze, cel mai frecvent motiv fiind lipsa apei curente. Această situaţie este întâlnită în judeţ, la grădiniţe şi şcoli din Pantelimonu de Jos, Runcu, Băltăgeşti, Cetatea, Dobromir, Lespezi sau Văleni.
De asemenea, unităţile de învăţământ preşcolar care funcţionează în două schimburi nu primesc autorizaţie de funcţionare.
“Prin Programul privind Reforma educaţiei timpurii, Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice are în curs de execuţie cinci grădiniţe noi. Cel mai probabil, aceste cinci grădiniţe vor fi inaugurate anul şcolar viitor”, spune Cristina Ivan, inspector şcolar.
“Clasele sunt igienizate pentru a primii elevii. Am pregătit şcoala, care are 3 clădiri- Şcolile nr. 9 şi nr.10 şi Grădiniţa nr.35, cu fonduri alocate din bugetul local. Şcoala nr. 9 trebuie să intre în reparaţie capitală”, a precizat Luminiţa Radu directorul Şcolii Mihail Koiciu.
Şi Palatul Copiilor din Constanţa a intrat în reabilitate.
“Am primit de la Ministerul Educaţiei 250.000 de lei pentru reparaţii”, a declarat Roxana Mitan , director adjunct.
În municipiu, în general au fost realizate reparaţii pentru ţevi sau garduri, iar în prezent sunt efectuate lucrările curente.
aureliamierlus@radioconstanta.ro