Toamnă îmbelşugată în podgoriile dobrogene
Publicat de Bogdan Comșa, 3 septembrie 2015, 09:31
Viticultorii dobrogeni spun că anul acesta, producţia de vin va fi una foarte bună atât cantitativ cât şi calitativ.
În podgoriile din Rasova, Cernavodă şi Cochirleni, recoltarea a început încă de la sfârşitul lunii august.
Inginerii spun că producţia va fi de 8-9 tone/ hectar pentru soiurile albe şi de 7 – 8 tone/ hectar pentru soiurile roşii.
La Adamclisi, în cea mai tânără podgorie dobrogeană unde se produc vinuri ecologice, viticultorii se pregătesc să înceapă campania de recoltare la strugurii albi, în cel mult o săptămână.
Podgoria şi crama de la Adamclisi au fost realizate printr-o investiţie de 9 milioane de euro, finalizată în 2009, atât plantaţia cât şi vinurile fiind certificate ecologic.