ORA MESEI: O salată săţioasă pentru zile de vară
Publicat de magda.chirana, 2 august 2015, 13:00
Când temperaturile din termometru urcă vertiginos, alimentele pe care le poftim vor fi unele cât mai bogate în apă care să ne hidrateze corpul. De aceea, pentru mesele de prânz şi cină este recomandat să optezi pentru salate din legume crude alături de peşte/pui/curcan/tofu/brânză/ou dacă vrei ceva mai consistent.
Castraveţii se numără şi ei printre cele mai hidratante ingrediente pe care le poţi folosi. Alături de alte legume crude şi verdeţuri obţii o masă răcoritoare şi nutritivă.
Iată cum se prepară o salată numai bună pentru zilele caniculare:
Salată de legume crude şi quinoa/cuşcus/bulgur/paste orzo/orz fiert
Ai nevoie de:
4 linguri cu quinoa/cuşcus/bulgur/paste orzo/orz fiert
ardei roşu, tocat mărunt
boabe de porumb
castraveţi
ceapă
ulei de măsline
zeamă de lămâie
sare
piper
pătrunjel proaspăt.