Sfaturi pentru amatorii de scăldat în apa mării
Publicat de Adina Sîrbu, 7 iunie 2015, 08:38
Vântul puternic şi valurile mari pe litoral au făcut ieri două victime.
Un tânăr de 26 de ani, din Ialomiţa, s-a înecat în staţiunea Jupiter. El nu a ţinut cont de avertizările salvamarilor privind valurile mari şi curenţii puternici şi s-a avântat în larg, corpul său fiind scos de scafandrii de la ISU Dobrogea de sub stabilopozii unui dig.
Tot ieri, un brăilean de 45 de ani şi-a găsit sfârşitul în apele mării la Mangalia, iar medicii de pe ambulanţă sosiţi la faţa locului nu au putut să-l resusciteze.
Pentru ca o baie în mare să nu se transforme într-o tragedie, reprezentanţii ISU ‘Dobrogea’ Constanţa au făcut câteva recomandări amatorilor de scăldat: frecventaţi doar locurile special amenajate pentru înot, respectaţi indicaţiile salvamarilor, evitaţi actele de teribilism prin plonjarea de pe stabilopozi şi nu vă aventuraţi în apă după ce aţi consumat alcool ori după lăsarea întunericului.
De asemenea, nu intraţi brusc în apa rece după o lungă perioadă de stat la soare şi nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi nici pe mal şi nici în apă.
Vă reamintim şi semnificaţia steagurilor arborate în foişoarele salvamarilor: roşu cu galben înseamnă că scăldatul este permis, steagul galben semnifică vânt puternic şi scăldatul poate fi periculos, iar steagul roşu interzice în totalitate scăldatul.