ORA MESEI: Tocăniţă irlandeză de vită
Publicat de Daniel Țăndăreanu, 4 iunie 2015, 13:30
Ingrediente
¼ cană ulei de măsline
600g carne de vită tăiată cubuleţe
6 căţei de usturoi zdrobiţi
6 căni de supă de vită
1 cană de bere Guinness
1 cană de vin roşu
2 linguri pastă de tomate
1 lingură de zahăr
1 lingură de cimbru uscat
1 lingură de sos Worcestershire
2 frunze de dafin
2 linguri unt
1 kg cartofi roşii, curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe
1 ceapă mare tăiată mărunt
2 căni de morcovi curăţaţi şi tăiaţi rondele
sare şi piper
2 linguri de pătrunjel proaspăt tăiat mărunt
Mod de preparare
1. Încingeţi uleiul într-o cratiţă mare. Adăugaţi carnea şi amestecaţi aproximativ 5 minute până se rumeneşte pe toate părţile. Adăugaţi usturoiul şi mai lăsaţi 1 minut. Adăugaţi supa de vită, Guinness, vinul roşu, pasta de tomate, zahărul, cimbrul, sosul Worchestershire şi foile de dafin şi amestecaţi până la omogenizare. Aduceţi compoziţia la punctul de fierbere. Reduceţi focul, apoi acoperiţi cu un capac şi lăsaţi aproximativ 1 oră, amestecând din când în când.
2. În paralel topiţi untul într-o tigaie mare la foc mediu. Adăugaţi cartofii, ceapa şi morcovii. Rumeniţi legumele până devin aurii, aproximativ 20 de minute. Luaţi de pe foc şi puneţi deoparte până când carnea şi restul ingredientelor au fiert 1 oră.
3. Adăugaţi legumele în cratiţa cu carne. Lasaţi amestecul încă 40 de minute până când carnea şi legumele devin moi. Îndepărtaţi foile de dafin. Înclinaţi cratiţa şi îndepărtaţi grăsimea. Se adaugă sare şi piper după gust şi se serveşte adăugând în farfurie frunze proaspete de pătrunjel tăiate mărunt.
Sursa – goodfood.ro