ORA MESEI: Porc înăbușit cu ghimbir și ardei iuți murați
Publicat de Daniel Țăndăreanu, 3 iunie 2015, 13:30
Ingrediente
2,5kg piept de porc, fără șorici, tăiat în cubulețe cu latura de 5cm
1 lingură sos de soia
200ml vin de orez
2 linguri de ulei
2 căței de usturoi, feliați subțire
1 bucată de ghimbir cât degetul mare, tăiat bastonașe subțiri
1 vârf de cuțit fulgi de ardei iute
100ml de oțet chinezesc din vin de orez
140g de zahăr brun
700ml supă de legume
PENTRU SERVIT
semințe de susan prăjite
ceapă verde feliată
2 ardei iuți roșii, feliați și marinați în vin de orez timp de 1 oră, apoi scurși
orez alb fiert
Mod de preparare
1. Amestecă bucățile de carne cu sosul de soia și cu 1 lingură vin de orez. Lasă-le la rece timp de 1 oră sau peste noapte.
2. Încinge puțin ulei într-o crăticioară și rumenește carnea, în tranșe, pe toate părțile și las-o deoparte. Mai adaugă puțin ulei și sotează usturoiul, ghimbirul și fulgii de ardei iute, timp de 2-3 minute, până se rumenesc.
3. Toarnă peste ele oțetul, vinul de orez, zahărul și supa, apoi adu totul la punctul de fierbere. Adaugă carnea de porc, dă focul mai mic, acoperă cu un capac și lasă să fiarbă înăbușit timp de 2 ore, până se înmoaie carnea. În ultimele 30 de minute, îndepărtează capacul, dă focul mai mare și lasă lichidul să se evapore pentru a obține un sos gros. Servește cu semințe de susan, ceapă verde, felii de ardei iute presărate și cu orez.
Sursa – goodfood.ro